project

calcuplus  

projectmanagement  

werkvoorbereiding 

calculatieā€™s 

06-15891116 

 

 

   

 
 

project nieuws, werkverantwoordelijke en schakelbevoegde

project nieuws, werkverantwoordelijke en schakelbevoegde. Nieuws over elk soort project, werkvoorbereiding en calculatie. Wij trachten zoveel mogelijk nieuws te verzamelen uit de spoorwereld en de bouw, informatie waar u wat aan heeft.


10 januari 2011

De aanbestedingen bij ProRail vindt u hier.
8 januari 2011

Momenteel weer erg veel werk aan het spoor, veel nieuwe projecten, zeker nu de winter zo streng is staan er weer veel reparaties op stapel.


 

WAT IS WERKVOORBEREIDING?
Het maken van een project staat of valt met een goede werkvoorbereiding. Deze bestaat uit een duidelijk bestek van de opdrachtgever en een doortimmerd werkplan van de kant van de aannemer.

DE OPDRACHTGEVER
Het bestek regelt de relatie tussen opdrachtgever en aannemer van een werk. De opdrachtgever omschrijft in dit contractdocument de eisen en voorwaarden waaronder het werk wordt uitgevoerd. Soms laat een opdrachtgever dit over aan een adviseur. Op grond van het bestek bepalen aannemers of zij het werk willen maken en zo ja, tegen welke prijs. Na de inschrijving zal de opdrachtgever het werk aanbesteden (gunnen). Hij draagt daarbij het werk meestal op aan de aannemer die aan de voorwaarden voldoet en de ‘economisch meest gunstige aanbieding’ heeft gedaan.

HET BESTEK
Binnen het bestek schrijven bestaat een zekere mate van standaardisatie.

project

 project

project

project